Een schoen met CuBirds als schoencadeautje. Op de achtergrond nog een paar andere leuke schoencadeautjes als suggestie.

Een spel in je schoen? 7 Tips voor leuke schoencadeautjes!

De verjaardag van de goedheiligman op 5 december komt weer rap dichterbij. De Sint is weer naarstig op zoek naar leuke cadeautjes voor in de schoen. De kinderen zetten natuurlijk niet zomaar ‘s avonds hun schoen. En dat half dozijn Sinterklaasliedjes dat ze zingen voor Sintnicolaas willen ze de volgende ochtend natuurlijk wel beloond zien. Natuurlijk is snoepgoed altijd welkom, maar een iets blijvender geschenk is misschien wel minstens net zo welkom. Wat zijn dan leuke, budgetvriendelijke schoencadeautjes waar je bovendien nog een hele tijd plezier van kunt hebben? Bordspellen en kaartspellen!

Een bordspel of kaartspel in je schoen

Bordspellen en kaartspellen zijn er in alle vormen en maten. De grote bordspellen zijn natuurlijk niet zo geschikt voor in de schoen. Maar er zijn verrassend veel leuke, kleinere spelletjes die prima in een kinderschoen passen. Ga in eerste instantie op zoek naar kaartspellen: die zitten vaak in een klein doosje en zijn niet zo duur. Uitgevers als 999 games en White Goblin Games staan bekend om hun kleine kaartspelletjes voor onder 10 euro. Maar ook bij Gam’inBIZ hebben we een paar hele leuke titels die Sinterklaas graag in de kinderschoen doet.

CuBirds is een leuk schoencadeautje

Onze eerste tip is CuBirds, een kaartspel met heel herkenbare vogeltjes in de hoofdrol. De vogeltjes in CuBirds zijn getekend door Kristiaan der Nederlanden in een hele verfrissende stijl. De vogels lijken wel zo uit Minecraft te zijn weggevlogen! Alleen vanwege die Minecraft-stijl zal het spel dus bij menig kind goed in de smaak vallen. Maar het is ook gewoon een erg leuk spel. Niet alleen de kids, maar ook papa en mama zullen met veel plezier CuBirds spelen. En grote kans dat opa en oma het ook heel leuk zullen vinden. Niet voor niets gaf het NRC een waardering van maar liefst 4 bollen voor CuBirds!

Meer van Kristiaan

Kristiaan der Nederlanden heeft behalve CuBirds nog twee andere leuke kaartspellen geïllustreerd. Wild Cards is een spel voor wat oudere kinderen (vanaf 10 jaar) met wilde dieren in de hoofdrol (en er is sinds kort ook een Panda!). In een vast aantal rondes proberen de spelers middels bieden en bluffen de waardevolste verzameling dieren op te bouwen. En als ze slim spelen kunnen ze de gunsten van de dierenleiders winnen en zo het spel naar hun hand zetten. Met een leider mag je namelijk een beetje ‘valsspelen’ en wordt winnen net wat makkelijker.

Het nieuwste spel van Kristiaan heet CuboSaurus en gaat – je raadt het al – over dinosaurussen. CuBirds is een leuk spel voor kinderen vanaf 8 jaar. CuboSaurus is zelfs voor wat jongere kinderen nog heel goed te spelen. De spelers hoeven geen kaarten vast te houden en alles ligt open op tafel. Dat maakt het voor kinderen veel makkerlijker. En met dinosaurussen in de hoofdrol is een spel natuurlijk al meteen leuk!

Een spel met een Japans randje in de schoen?

Een aantal van onze spellen heeft een Japans randje. Dat klinkt exostisch en misschien niet meteen iets voor kinderen, maar het tegendeel is waar! Neem bijvoorbeeld Gasha, een kaartspel dat we dit najaar aan onze collectie hebben toegevoegd. Gasha is voor kinderen vanaf een jaar of 7 zelfstandig te spelen. En voor jongere kinderen (vanaf een jaar of 4) zitten er ook vereenoudugde spelregels in de doos.

Spelendingetjes verzamelen

Gasha is eigenlijk het perfecte verzamelspel: je moet speledingetjes verzamelen en daarvoor beloningen kopen die je punten opleveren. De beloningen komen uit Gashapons, machines waar je voor een euro een speeltje in een plastic bal uit kunt halen. Die machines kom je in Japan overal tegen en zie je ook in Nederland weer steeds meer. Het kindvriendelijke artwork is van de hand van twee zeer bekende illustratoren. Veel kinderen vinden het heel schattig en aansprekend. En de verrassing welk speelgoedje je nu weer trekt is vaak al reden genoeg voor kinderen om door te willen spelen. En voor volwassenen is het trouwens ook een topspel!

En we hebben nog twee mooie titels met een Japans tintje. Yōkai is een geheugenspel geïnspireerd op Japanse mythologische geesten. Je speelt niet tegen elkaar, maar met elkaar. Samen proberen jullie de 16 gekleurde kaarten op kleur te sorteren. Maar de kaarten liggen ondersteboven en je mag niet praten! Het lijkt een beetje op memory, maar is eindeloos veel leuker, leerzamer en herspeelbaarder. Echt zo’n spel waar je kinderen je bij zullen verslaan!

5 bollen van het NRC

En dan hebben we nog Hidden Leaders, dat van het NRC een uitzonderlijk hoge waardering van 5 bollen kreeg. Het spel speelt zich af in Oshra, maar is geïllustreerd door een Japanse kunstenaar. Het is een heel toegankelijk en amusant spel. Iedereen heeft een geheime identiteit en probeert door het spelen van allerlei (anti)helden als troonopvolger uit de bus te komen. Alleen al om de namen van de helden zullen je kids zich verkneukelen: “Bruut in Blik”, “Krijsend Kreng” en “Majoor Merlot” zijn zomaar een paar voorbeelden.

Liever een kleiner spelletje in de schoen?

We hebben al heel wat spellen genoemd, maar ze hebben één belangrijk nadeel gemeen: ze passen niet zo lekker in de schoen. Voor wie op zoek is naar iets kleins, maar fijns, is Catch That Mouse ons antwoord. Wie Catch That Mouse ‘s ochtends in diens schoen treft, staat heel wat pret te wachten. Catch That Mouse is een vlot reactiespelletje dat je in een paar minuutjes op tafel hebt en speelt. Het idee: meppen als er een muis op de kaas zit. Je draait om beurten een kaartje open. Zie je een kaas, dan moet je gaan opletten. Als de volgende kaart een muis is, is het meppen geblazen, of je eindigt met de hele stapel! Maar je moet goed opletten, want niet er zitten ook kaarten tussen die op een kaasje of muis lijken, maar dat helemaal niet zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen