Content creator policy

We kijken altijd met veel plezier naar alle foto’s, videos, blogs en podcasts die mensen maken over onze spellen en delen deze content daarom ook graag met alle liefde aan onze eigen fans en volgers. We werken graag samen met content creators, influencers en de pers (we noemen deze voor het gemak gezamenlijk content creators) om het bereik van onze spellen te vergroten. Gam’inBIZ krijgt veel aanvragen van mensen die geïnteresseerd zijn om onze spellen te testen en te recenseren. Als kleine uitgeverij kunnen we helaas niet iedereen recensie-exemplaren van onze spellen opsturen: dat zo eenvoudigweg te kostbaar worden. Daarom moeten wij keuzes maken met welke partijen we wel of juist niet samen kunnen werken.  

Beoordelingscriteria

Om te beoordelen met welke content creators we actief samen willen werken, bijvoorbeeld door het verstrekken van gratis recensie-exemplaren, hanteren we een aantal beoordelingscriteria. We proberen objectief te zijn en hanteren daarom zo veel mogelijk meetbare criteria:

  1. Kwaliteit (toegevoegde waarde)
  2. Goede vindbaarheid
  3. Bereik
  4. Doelgroep

Kwaliteit

Bij het selecteren van content creators waarmee we samenwerken kijken we onder andere naar kwaliteit en toegevoegde waarde aangezien we graag jullie content delen. We zoeken daarom nadrukkelijk naar content die meer is dan een paar losse foto’s of een korte bespreking in een paar zinnetjes. 

Goede vindbaarheid

Daarnaast willen wij graag dat de content die gemaakt wordt goed te vinden is voor het publiek. Social media zoals Instagram, Tik Tok, Facebook en Twitter zijn erg waardevol om een publiek enthousiast te maken voor nieuwe spellen, maar de content is vluchtig en snel weer vergeten en vervangen. Content op social media is vaak maar kort toegankelijk en soms enkel voor leden beschikbaar. We vinden het fijn als mensen die interesse hebben in onze spellen ook buiten campagnes om recensies over onze spellen kunnen vinden. Als regel hanteren we dan ook dat we geen recensie-exemplaren beschikbaar stellen aan content creators die enkel vluchtige content maken, tenzij de hoeveelheid volgers een uitzondering rechtvaardigt of als zij tevens hun content op een ander platform of website plaatsen zoals bijvoorbeeld een eigen blog of BoardGameGeek. 

Bereik

Wij vinden de hoeveelheid volgers van een kanaal een redelijk objectieve manier om te bekijken hoeveel bereik een platform heeft en hoeveel mensen daardoor in aanraking komen met onze spellen. De hoeveelheid volgers van een platform is voor ons niet doorslaggevend – kwaliteit en duurzaamheid zijn dat wel – maar kunnen zeker een rol spelen. In het geval van pers of blogs/websites beoordelen we het bereik aan de hand van de oplage of de hoeveelheid unieke bezoekers

Doelgroep

De doelgroep is relevant. Als een content creator niet van ons soort spellen houdt of als de doelgroep van deze content creator geen interesse heeft in onze spellen, heeft een recensie voor ons ook weinig waarde. Daarmee zeggen we overigens nadrukkelijk niet dat we alleen op zoek zijn naar positieve recensies, maar we vinden het wel belangrijk dat recensies worden geschreven voor een doelgroep die onze spellen interessant zou kunnen vinden. Daarnaast denken we ook dat een zekere mate van deskundigheid vereist is om goed over een spel te kunnen oordelen: affiniteit of ervaring zijn daarbij wat ons betreft een vereist.

Aanvragen van recensie-exemplaren

Via onderstaand formulier (of een direct mailtje aan [email protected]) kun je met ons in contact komen voor het aanvragen van een recensie-exemplaar. We zullen op ieder verzoek reageren en we beoordelen ieder verzoek en samenwerking aan de hand van de beoordelingscriteria op deze pagina. Geef in je bericht in ieder geval aan op welke platformen je actief bent, stuur linkjes naar bestaande content, de hoeveelheid volgers en/of unieke bezoekers en vertel ons wat meer over jezelf, jouw content en jouw doelgroep. 

Indien we jouw bereik te klein vinden of indien je in onze ogen nog niet lang genoeg actief bent als content creator of op een andere manier niet matcht met onze criteria, zullen wij dat aangeven en kunnen we waarschijnlijk geen recensie-exemplaren aanbieden. We helpen een content creator graag wel op weg door de spellen met korting aan te bieden, zodat zij wel een laagdrempelige toegang hebben tot onze spellen om deze te recenseren. Dus ook als je denkt dat je misschien niet aan onze voorwaarden voldoet, is het zeker de moeite waard even contact op te nemen!

Wat verwachten we terug?

Door het beschikbaar stellen van recensie-exemplaren of korting verwachten we een aantal dingen van je terug:

  • Je maakt en en publiceert substantiële, publieke en permanent vindbare content binnen een redelijke of afgesproken tijd na ontvangst (een recensie, play-through, discussie, enz., dus meer dan een snel bericht, foto of unboxing). Wij vinden 2 maanden redelijk (tenzij het een groot en complex spel betreft), maar we zullen dit altijd overleggen. Voor nieuwe spellen willen wij graag meer content rondom de release en daarom zullen wij werken met embargo’s: we sturen het spel dan voor release op en spreken af wanneer de content online mag. Sommige content willen we juist verspreid laten publiceren. We zullen per recensie-exemplaar aangeven wat onze verwachtingen zijn.
  • Je stuurt ons (een linkje naar) de gemaakte content toe en/of tagt @gaminbiz in de berichten. Je geeft ons toestemming de gemaakt content te delen en ernaar te linken (uiteraard met bronvermelding) op onze eigen social media kanalen en website. Mogelijk willen we je content ook gebruiken op onze website, maar dat zullen we eerst met je overleggen.
  • Wees transparant over onze samenwerking. Recensies en content op social media of andere websites zijn voor ons marketing. We verschaffen recensie-exemplaren in de hoop dat meer mensen over onze spellen te weten komen. Als je het recensie-exemplaar wilt houden vinden we dat prima. Omdat het spel dan als een soort ‘vergoeding’ gezien kan worden, vragen we je daar transparant over te zijn. Maak dit bijvoorbeeld kenbaar door in je content een tekst op te nemen à la “Dit spel is ter beschikking gesteld door Gam’inBIZ om hier een recensie over te schrijven”. 

Voldoe je niet aan onze verwachtingen, dan zullen we in de toekomst waarschijnlijk geen recensie-exemplaren meer beschikbaar stellen. We vinden duurzame samenwerking heel belangrijk en fijn, maar moeten ook een beetje streng zijn om misbruik te voorkomen.

Winkelwagen