Solo-variant CuBirds

Als je CuBirds alleen wilt spelen, kan dat ook. Je speelt dan tegen een virtuele tegenstander, Robin. Jij speelt volgens de standaardregels. Maar voor Robin zijn de regels anders.

Spelvoorbereiding

Bereid het spel voor als een spel met 2 spelers. Geef jezelf en Robin 8 kaarten, maar leg de handkaarten voor Robin open op tafel, bijvoorbeeld aan de overkant van de tafel. Jij en Robin krijgen allebei een eerste vogel van de trekstapel voor in jullie collectie.

Tip: Als je het spel wat moeilijker wilt maken, kun je 1 of meer extra kaarten aan de collectie van Robin toevoegen.

Spelverloop

Jij begint. Speel zoals altijd. Daarna speel je voor Robin. Leg aan de rechter kant van elke rij met vogels een vogel van de trekstapel. Totaal dus 4. Als daardoor vogels worden ingesloten, pak je die en voeg je die toe aan de handkaarten van Robin. Als Robin meer kaarten zou krijgen door een vogel links aan een rij toe te voegen, dan doe je dat. Vul de rijen aan zoals gebruikelijk.

Kijk dan of je met de handkaarten van Robin een of meer families kunt vormen. Vorm alle families die je kunt vormen en voeg volgens de regels vogels toe aan de collectie van Robin. Het kan dus zijn dat je in 1 beurt meerdere vogels aan de collectie van Robin toevoegt!

Het spel verloopt verder zoals gebruikelijk.

Let op: Als Robin na het vormen van families geen handkaarten meer heeft, moeten jullie allebei 8 nieuwe handkaarten pakken!

Winkelwagen