Bizarre Minecraft-beestjes in 3 spellen van Kristiaan der Nederlanden

Kristiaan der Nederlanden neemt de Nederlandse Spellenprijs voor zijn spel CuBirds in ontvangst

Kristiaan der Nederlanden is een getalenteerde Nederlandse illustrator met een onderscheidende stijl die sterk beïnvloed lijkt door Minecraft. In zijn werk aan de kaartspellen CuBirds, Wild Cards en CuboSaurus gebruikte hij voxels, de driedimensionale tegenhanger van pixels, om zijn figuurtjes mee op te bouwen en zijn unieke illustraties te creëren.

Met een diploma in communicatiewetenschappen van de Universiteit van Amsterdam op zak runt Kristiaan al meer dan 20 jaar zijn eigen studio. Hij heeft gewerkt met een breed scala aan klanten, van wereldwijde merken zoals Heineken en Philips tot start-ups en uitgevers, waarbij hij zijn vaardigheden heeft verfijnd om de verhalen van zijn klanten vast te leggen, vorm te geven en tot leven te brengen.

In zijn werk aan CuBirds, Wild Cards en CuboSaurus schittert Kristiaans door Minecraft geïnspireerde stijl. Elk spel wordt tot leven gebracht met heldere, gedurfde kleuren en eenvoudige, geometrische vormen. Hij slaagt erin om 3D-modellen van vogels, dieren en dinosaurussen te bouwen met slechts een handvol voxels, waardoor er een unieke en visueel aantrekkelijke uitstraling voor de spellen ontstaat.

Voxel art maakt deze 3 spellen uniek

CuBirds kaartspel in actie, met de 4 rijen kaarten op de achtergrond en twee handkaarten op de voorgrond

In CuBirds moeten spelers een groep verwarde vogels helpen om terug te keren naar hun nesten door identieke vogelkaarten te verzamelen en families te vormen. Kristiaans illustraties onderstrepen de speelse aard van het spel met een helder kleurenpalet en humoristische ontwerpen die lijken op de Minecraft-wereld.

Wild Cards daagt spelers uit in een veiling. Ze proberen elkaar te overbieden en zo verschillende diersoorten aan hun verzameling toe te voegen. Kristiaans illustraties brengen de verschillende dieren tot leven met eenvoudige maar opvallende ontwerpen, waarbij de charme van het spel perfect wordt vastgelegd.

CuboSaurus (in het Engels bekend als CuboSaurs, zonder U aan het einde dus) laat spelers verschillende soorten dinosaurussen verzamelen en punten verdienen op basis van hoeveel ze er van elke soort hebben verzameld. Kristiaan’s illustraties gebruiken de blokkerige, geometrische stijl om schattige en kleurrijke dinosaurussen te creëren die perfect passen bij de speelse sfeer van het spel.

Kristiaan der Nederlanden’s unieke ststijl, sterk geïnspireerd door Minecraft, brengt de werelden van CuBirds, Wild Cards en CuboSaurus tot leven op een manier die zowel visueel verbluffend is als perfect past bij de spellen. Met een meesterlijk gebruik van voxels heeft Kristiaan een onderscheidend uiterlijk voor deze spellen gecreëerd dat spelers en verzamelaars zeker zal bekoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen